30.6.14

Xenia Ghali: Τα μεγάλα club της Νέας Υόρκης, το πάθος της για τη μουσική και η συνεργασία με τον Σάκη Ρουβά!

Πάντα με γοήτευαν οι άνθρωποι που παθιάζονται με τη δουλειά τους. Αυτοί οι άνθρωποι δεν επαναπαύονται ποτέ, αγαπούν την εξέλιξη, ψάχνουν πάντα τρόπο να γίνουν καλύτεροι και με μαθηματική ακρίβεια, γίνονται. Ένας τέτοιος άνθρωπος είναι και η Xenia Ghali. 



Πριν την συναντήσω, σκεφτόμουν πόσο εντυπωσιακή είναι στη σκηνή. Στα live της με έχει κερδίσει η ενέργεια που εκπέμπει, το φως που βγαίνει από το πρόσωπό της. Αυτό το φως, το κουβαλάει και στην καθημερινή της ζωή. Μόνο που όταν δεν είναι στο stage, μοιάζει πιο πολύ με την καλύτερή σου φίλη. Θα σου μιλήσει για τα μαλλιά της που την παιδεύουν στο ίσιωμα, θα σε ρωτήσει αν σου αρέσει η μπλούζα που φοράει και θα σου πει χίλια ευχαριστώ που κρατάς για λίγο την τσάντα της. Κι αν την πας βόλτα σε δισκάδικα θα σου ζητήσει να μείνει εκεί για πάντα! 

Δεν την άφησα. Έχει να ετοιμαστεί για τους επόμενους σταθμούς του The Ace Of Hearts Tour. Την απόλαυσα όμως να μου μιλάει για τους αγαπημένους της δίσκους, είδα το δέος με το οποίο χάιδευε τα βινύλια και τον πόθο στα μάτια της να τα αγοράσει όλα! Αγάπησα αυτό το φως στο πρόσωπό της όταν σου μιλάει για τη μουσική και είναι σαν να βγαίνουν νότες και να χορεύουν πάνω από το κεφάλι της…



Η γνωριμία μου με την Xenia μού επιβεβαίωσε το ότι μερικοί άνθρωποι είναι γεννημένοι για αυτό που επέλεξαν να κάνουν στη ζωή τους. Εκείνη είναι μουσική παραγωγός και dj και έχει καταφέρει σε πολύ μικρή ηλικία να έχει ένα δυνατό βιογραφικό με αξιόλογες συνεργασίες καιένα μέλλον πολλά υποσχόμενο. Νιώθω τυχερή που την γνώρισα. Βασικά, που με άφησε να την γνωρίσω καλύτερα. Σε μια βόλτα μας στο κέντρο της Αθήνας, σε αυτή τη συνέντευξη για το TLIFE.



Παρόλο που στην Ελλάδα έχεις τραβήξει την προσοχή τα τελευταία δύο χρόνια, στο βιογραφικό σου έχεις πολλές σημαντικές μουσικές στιγμές (σ.σ. δες περισσόρεαεδώ).Θες να μας πεις κάποιες που ξεχωρίζεις εσύ στην μέχρι τώρα πορεία σου;
Η μουσική είναι πώρωση ακριβώς επειδή έχει τη δύναμη να σου χαρίζει συνέχεια δυνατές εμπειρίες και συγκλονιστικές στιγμές. Στην Ελλάδα νιώθω πως είμαι ευλογημένη καθώς όλα έχουν γίνει πολύ όμορφα και με μαγικό τρόπο. Το πρώτο μου video clip, η πρώτη φορά που άκουσα δικό μου τραγούδι στο ραδιόφωνο, η νίκη μου στο iStandard Producer show case στην Αμερική – ο μεγαλύτερος διαγωνισμός στην Αμερική για μουσικούς παραγωγούς – η συνεργασία μου με τον Σάκη Ρουβά στο Ace of Hearts Tour, και η παρουσίαση του τραγουδιού μου “Open Eyes” από τον Σάκη Ρουβά στα World Music Awards σίγουρα είναι οι top 5 στιγμές! 

Έχοντας κάνει βήματα σε μία αγορά όπως αυτή της Νέας Υόρκης αναρωτιέται κανείς τι είναι αυτό που σε έκανε να επιστρέψεις και να κάνεις ξεκίνημα και στην Ελλάδα.

Είναι απλό, η Ελλάδα είναι το σπίτι μου! Σίγουρα, η διεθνής καριέρα πάντα ήταν το όνειρό μου, συμπεριλαμβάνοντας όμως την Ελλάδα. Επίσης, η Ελλάδα αποτελεί κύρια έμπνευση χάρη στη μουσική της παιδεία και παράδοση. 

Ποια είναι η βάση σου τώρα και πού νιώθεις πιο δημιουργική, στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό; 

Στη πραγματικότητα πηγαινοέρχομαι συνεχώς. Περνάω εξίσου χρόνο στην Ελλάδα και στην Αμερική, κάτι που μου δίνει τη δυνατότητα να αφουγκράζομαι παράλληλα διαφορετικές μουσικές τάσεις. Νομίζω ότι αυτό βοηθάει στη δημιουργικότητα, ανοίγει τους ορίζοντες. Οι άνθρωποι που έχω στη ζωή μου, οι φίλοι μου, η οικογένεια μου, οι διαφορετικές εικόνες της καθημερινότητας μου και φυσικά τα βινύλια μου αποτελούν τις πηγές έμπνευσης μου. 



Η μουσική για σένα είναι μονόδρομος ή θα μπορούσες να ζήσεις κάνοντας και κάτι άλλο;
Τι εννοείς; Μονόδρομος! Γιατί είμαι τυχερή που μπορώ να κάνω ως δουλειά, αυτό που λατρεύω περισσότερο απ’ όλα στον κόσμο!

Πρόσφατα, είδαμε να ανεβάζεις φωτογραφίες στα social media από την αποφοίτησή σου σε πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης. Ένα πτυχίο που ήθελε πολύ διάβασμα. Τελικά το να είσαι dj και μουσική παραγωγός δεν είναι μία εύκολη δουλειά που θα μπορούσε να κάνει ο καθένας, σωστά; 
Ναι! Επιτέλους αποφοίτησα και δεν μπορείς να φανταστείς πόσο περήφανη νιώθω! Όσο για το πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι.. είναι όπως όλα τα πράγματα.. Αν κάνεις κάτι που αγαπάς πολύ, δουλεύεις σκληρά και είσαι αφοσιωμένος σε αυτό, τότε έχεις αυξημένες πιθανότητες να τα καταφέρεις!



Τι απολαμβάνεις περισσότερο, να παίζεις μουσική ή να συνθέτεις;
Δεν τα διαχωρίζω. Απλώς αποτελούν διαφορετικό τρόπο έκφρασης των σκέψεων και των συναισθημάτων μου. Η διαδικασία σύνθεσης είναι ιδιαίτερα εσωτερική: είσαι μόνος με τον εαυτό σου, δεν μπορείς να κρυφτείς. Όταν παίζω πειραματίζομαι με την αδρεναλίνη μου που ανεβαίνει ανεξέλεγκτα στα ύψη! 

Περιέγραψέ μας λίγο τα συναισθήματά σου όταν βρίσκεσαι πίσω από τα decks.
Δεν περιγράφεται ακριβώς. Είναι σαν εξάρτηση! Η μουσική, τα φώτα, η ενέργεια, ο κόσμος και ο χώρος δημιουργούν ένα σύμπλεγμα συναισθημάτων που εκτοξεύουν την αδρεναλίνη. Ο τρόπος με τον οποίο αντιδρά ο καθένας διαφορετικά στη μουσική είναι μαγική εμπειρία. Είναι θέμα μίας συνολικής ενεργειακής ανταλλαγής συναισθημάτων. 



Σε όλες σου τις εμφανίσεις σε έχουμε δει να έχεις ιδιαίτερο look. Πόσο σημαντικό ρόλο παίζει η εμφάνιση για σένα; Είσαι από τις γυναίκες που ακολουθούν πιστά τη μόδα ή υιοθετείς το δικό σου στιλ;
Ναι η μόδα μου αρέσει πολύ και ασχολούμαι αρκετά, ακολουθώντας αγαπημένους fashion bloggers στο Instagram. Σε καμία περίπτωση όμως δεν ακολουθώ πιστά τα πάντα. Επιλέγω και συνδυάζω ό,τι μου αρέσει ή μου φτιάχνει τη διάθεσή χωρίς όμως να αποχωρίζομαι ποτέ τα κοσμήματα στα χέρια. 



Εκατομμύρια κορίτσια ζηλεύουν το ότι είσαι δίπλα στον Σάκη Ρουβά, λόγω της συνεργασίας σας στο The Ace of Hearts Tour αλλά και, όπως διαπιστώσαμε στα World Music Awards, του νέου σας τραγουδιού ''Open Eyes''. Πώς είναι λοιπόν να δουλεύεις με τον κορυφαίο Έλληνα σταρ;

Όπως ακριβώς το φαντάζεσαι! Και ξέρω μάλιστα ότι και εσείς εδώ στο Tlife είστε πιστές Ρουβίτσες! Για την ακρίβεια, δεν υπάρχουν λόγια! Όταν έμαθα πως θα παρουσιάσει το "Open Eyes" στα World Music Awards έκλαιγα περίπου 1,5 ώρα! Η συνεργασία με το Σάκη ήταν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα και του είμαι ευγνώμων που μου έδωσε την ευκαιρία αυτή. 



Ποια είναι τα επόμενα επαγγελματικά σου σχέδια;
Πολλά! Αμέτρητα! Πριν από ένα μήνα κυκλοφόρησε το καινούργιο μου single "Γεννήθηκα για Σένα" με την Τάμτα και μόλις βγήκε και το video clip. Σε 10 μέρες περίπου ξαναξεκινάει η περιοδεία του Ace of Hearts Tour με πρώτο σταθμό τη Καλαμάτα στις 11/07 και μετά συνεχίζουμε Ηράκλειο στις 16/07, Πάτρα 23/07 και Κύπρο 08/08. Παράλληλα βρισκόμαστε στο studio με τον Σάκη Ρουβά ενώ έχω ξεκινήσει και ένα νέο συγκλονιστικό project καθώς θα έχω τη τύχη να παίξω με κάποιους από τους μεγαλύτερους παγκόσμιους DJ’s! Έρχονται λοιπόν πολλές ακόμα εκπλήξεις! Stay Tuned!

By TLIFE


28.6.14

Γιώργος Μπούσαλης: Η Καλομοίρα, η καθημερινότητα με τα δίδυμα και η νέα του επιχείρηση!

Η Καλομοίρα και ο Γιώργος Μπούσαλης μετρούν περίπου τέσσερα χρόνια γάμου και έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν μια ευτυχισμένη οικογένεια. 



Τα διδυμάκια τους, Νίκος και Δημήτρης είναι πλέον η προτεραιότητα της ζωής τους αλλά δεν παύουν να είναι ένα πολύ ερωτευμένο ζευγάρι που απολαμβάνει όσο τίποτα τις κοινές του στιγμές. Την ίδια ώρα ο ένας στηρίζει τον άλλον σε κάθε του βήμα. Στην πρόσφατη επίσκεψη της τραγουδίστριας στην Ελλάδα για την εμφάνισή της στον ελληνικό τελικό της Eurovision ο σύζυγός της ήταν ο φύλακας άγγελός της. Το ίδιο όμως είναι και εκείνη για τον ίδιο. 

O Γιώργος μιλώντας στο TLIFE μας εξηγεί πόσο σημαντική είναι η οικογένειά του για εκείνον ενώ μας μιλάει για το νέο του επιχειρηματικό βήμα και μας αποκαλύπτει να νέα του σχέδια. Σε όλα αυτά φυσικά και έχει την στήριξη της Καλομοίρα και επειδή πολύ σύντομα όλοι θα μιλούν για την εφεύρεση του exofab τον ρωτήσαμε τα πάντα!



Πώς προέκυψε η ιδέα της επιχείρησης;
Ο κουμπάρος μου στην Ελλάδα, Αγάπιος Παπαδαμαντίου είναι αυτός που ξεκίνησε την εταιρεία και επεκτάθηκε στην Ευρώπη. Έχουν πουλήσει σχεδόν 100.000 θήκες τον τελευταίο χρόνο. Στην αρχή ανακατεύτηκα απλά σαν φίλος και δεν είχα καμία σχέση με την επιχείρηση μέχρι που ο κουμπάρος μου μού ζήτησε να αναλάβω την αγορά της Αμερικής. Η βασική μου δουλειά ήταν πάντα οι εμπορικές επενδύσεις σε ακίνητα αλλά όταν βλέπω μία καλή ευκαιρία να επενδύσω σε νέα και πρωτοποριακά project είμαι πάντα πρόθυμος να αναμειχθώ. Από τότε που αρχίσαμε τις exofab θήκες στην Αμερική πριν από δύο μήνες, είδαμε τον κόσμο να αγαπάει το προϊόν και την επιχείρηση να εξαπλώνεται γρήγορα. Είμαστε ενθουσιασμένοι που βλέπουμε την αμερικάνικη αγορά να αγκαλιάζει την ελληνική εφεύρεση. 

Γιατί διαλέξατε αυτό το όνομα;

Το αγαπώ αυτό το όνομα διότι προέρχεται από από την ελληνική και λατινική λέξη “exo” που σημαίνει έξω και την λέξη “fab” που βγαίνει από τη λέξη fabulous (σ.σ. καταπληκτικός). 



Τι ακριβώς είναι μία exofab θήκη;

Η exofab θήκη είναι η πιο λεπτή προστατευτική θήκη στην αγορά. Ενισχύει την εμφάνιση και την αισθητική των iPhone και των κινητών Samsung. Δεν είναι σαν τις άλλες θήκες που είναι μεγάλες και ογκώδης. Η θήκη μας μπαίνει εύκολα στην τσέπη σου και δεν σε επιβαρύνει. Είναι επίσης η πρώτη "hands free selfie” θήκη. Κολλάει στο τζάμι, στους καθρέφτες και σε άλλες μη πορώδεις επιφάνειες. Επίσης, έχουμε μία εφαρμογή με χρονόμετρο για την κάμερα του τηλεφώνου έτσι ώστε όταν το κολλήσεις κάπου να μπορείς να βγάλεις φωτογραφία. Λέγεται "exofab timer" και θα είναι διαθέσιμη από την 1η Ιουλίου.

Η Maria Menounos μίλησε πρόσφατα για την συγκεκριμένη θήκη στο E! News. Έχετε κι άλλους επώνυμους πελάτες;
Ναί, είμαστε ενθουσιασμένοι που είδαμε την Maria Menounos να αγαπάει την exofab θήκη της γιατί δεν είναι μόνο μία Ελληνίδα αλλά και μία μεγάλη σταρ εδώ στην Αμερική. Έχουμε πολλούς celebrities που απέκτησαν την συγκεκριμένη θήκη. Έχουμε φτιάξει μάλιστα και μία ειδική θήκη για την Kim Kardashian. Θα δεις πολλούς μεγάλους σταρ να κουβαλούν την exofab θήκη τους μέσα στους επόμενους μήνες.

Ποια είναι τα επόμενα επαγγελματικά σου σχέδια;
Πρόσφατα λανσάραμε την θήκη που φωσφορίζει στο σκοτάδι και αυτή την στιγμή δουλεύουμε την exofab θήκη για τα iPad και notepad. Επίσης, σύντομα θα έχουμε μοναδικά σχέδια hands free. Είναι ακόμα σε εξέλιξη και υπό ανάπτυξη και δεν μπορώ να πω περισσότερα αλλά μείνετε συντονισμένοι.

Σε πρόσφατη συνέντευξή σου είπες ότι η Καλομοίρα σε βοήθησε πολύ στην ενασχόλησή σου με την επιχείρηση. Με ποιον τρόπο;
Η Καλομοίρα γνώριζε πολλούς επώνυμους σε όλη την Ευρώπη και ήταν εύκολο να επικοινωνήσουμε όταν ξεκίνησε η επιχείρηση. Αυτό ήταν ζωτικής σημασίας για την εξάπλωσή μας στην Ευρώπη. Το μεγάλο ποσοστό πωλήσεων στην Ευρώπη ήταν αυτό που έκανε μεγάλες αμερικάνικες εταιρείες όπως η Τarget και η Best Buy να βάλουν το exofab στα ράφια τους. (σ.σ. Είναι παρόμοιες με τις δικέ μας Careffour και Public stores). Με τη νέα σεζόν (σ.σ. Σεπτέμβρη) θα είμαστε σε πολλές αλυσίδες καταστημάτων.



Η σύζυγός σου είναι πάντα στο πλευρό σου αλλά κι εσύ δίπλα της σε όλα. Πόσο εύκολο είναι να συνδυάσεις τις μεγάλες απαιτήσεις ενός εξελισσόμενου project με τις ανάγκες μιας ευτυχισμένςη οικογένειας; 
Είμαι χαρούμενος που οι δουλειές και των δυο μάς επιτρέπουν να είμαστε μαζί. Έχω την ευκαιρία να την στηρίζω όταν με χρειάζεται και εκείνη μπορεί να με στηρίξει όταν το χρειάζομαι εγώ. Αυτό είναι σημαντικό για την δουλειά και την οικογένεια. Προσπαθούμε ωστόσο να έχουμε πάντα προτεραιότητα τα παιδιά και την οικογένειά μας.



Τι είναι αυτό που σου αρέσει πιο πολύ να κάνεις με την σύζυγο και τα παιδιά;

Μου αρέσει να περνάω χρόνο με την σύζυγό μου και τα παιδιά τις Κυριακές. Είναι η μέρα που είμαστε όλη η οικογένεια μαζί και κάνουμε διασκεδαστικά πράγματα όπως το να πηγαίνουμε στο πάρκο. Προσπαθώ να μάθω στα δίδυμα ποδόσφαιρο από μικρή ηλικία. Αγαπώ τον αθλητισμό και θέλω να μπορώ να παίζω μαζί τους όταν μεγαλώσουν λίγο ακόμα. Σίγουρα θα συνεχίσουμε να βλέπουμε μαζί και την Εθνική στο Μουντιάλ.

By TLIFE


19.6.14

Επιτέλους! Το αγαπημένο μου βιβλίο θα μεταφερθεί στη μεγάλη οθόνη

Όλα τα κορίτσια μεγαλώνουν με τη φαντασίωση να βρουν κάποτε τον πρίγκιπά τους! Εγώ τον βρήκα όταν ακόμα ήμουν πολύ μικρή. Δημοτικό θυμάμαι πήγαινα. Δεν καβαλούσε άσπρο άλογο όμως και ούτε ανήκε σε κάποια μεγάλη βασιλική οικογένεια. Ήταν ένας πρίγκιπας... από άλλο πλανήτη! Ένας “Μικρός Πρίγκιπας”.

Αναφέρομαι φυσικά στο γνωστό βιβλίο του Γάλλου συγγραφέα Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ. Είναι το αγαπημένο μου βιβλίο και είμαι σίγουρη και πολλών ακόμα από εσάς. Παρόλο που η πρώτη του έκδοση χρονολογείται το 1943 -φέτος έκλεισε 70 χρόνια- συνεχίζει να αγαπιέται όσο κανένα άλλο -από μικρούς και μεγάλους. Κατά βάση, πρόκειται για ένα παιδικό παραμύθι που όμως οι αλήθειες και τα νοήματα που κρύβει είναι πολύ δυνατά. Εγώ τουλάχιστον, κάθε φορά που το ξαναδιαβάζω βρίσκομαι μπροστά σε κάτι εντελώς καινούριο. Γιατί μεγαλώνοντας κάποια πράγματα τα αντιλαμβάνεσαι αλλιώς...

Η πρώτη φορά που έπεσε στα χέρια μου το βιβλίο ήταν ένα καλοκαίρι στο σπίτι της νονάς Χριστίνας. Πόσο μου άρεσαν θυμάμαι οι μέρες του καλοκαιριού στο Διόνυσο! Μέσα από μία τεράστια βιβλιοθήκη λοιπόν, που έκρυβε στα ράφια της πολύτιμους θησαυρούς της λογοτεχνίας και όχι μόνο, έπεσε στο μάτι μου το συγκεκριμένο. Το άσπρο εξώφυλλο με το ξανθό μικρό αγοράκι που έγραφε από πάνω “Ο μικρός πρίγκιπας”. Λειτούργησε λίγο μέσα μου αυτό με την κοριτσίστικη φαντασίωση μάλλον και το άρπαξα! Καθισμένη στον καταπράσινο κήπο του σπιτιού, όπου επικρατούσε μία μαγική σιωπή, ξεκίνησα να το διαβάζω και δεν σηκώθηκα μέχρι που το τελείωσα. Εξάλλου 97 σελίδες είναι μονάχα!

Πολύ αργότερα, συνειδητοποίησα τον θησαυρό που κρατούσα στα χέρια μου:

-Είναι το πιο διαβασμένο και το πιο πολυμεταφρασμένο βιβλίο της γαλλικής γλώσσας. 250 γλώσσες και διάλεκτοι
-Έχει ψηφιστεί ως το καλύτερο βιβλίο του εικοστού αιώνα στη Γαλλία
-Κάθε χρόνο πωλούνται περισσότερα από ένα εκατομμύριο βιβλία
-Έχει ξεπεράσει σε πωλήσεις τα 140 εκατομμύρια αντίτυπα
-Είναι το τρίτο βιβλίο στον κόσμο με τις περισσότερες πωλήσεις, μετά την “ Βίβλο” και το “ Κεφάλαιο” του Μαρξ
-Έχει κυκλοφορήσει και σε γραφή Μπράιγ ενώ τώρα βγαίνουν και τα σκίτσα του σε γραφή για τυφλούς
-Τα σχέδια και οι ζωγραφιές του βιβλίου αποτελούν έργα του ίδιου του συγγραφέα

Η είδηση λοιπόν ότι το αγαπημένο μου βιβλίο θα μεταφερθεί στην μεγάλη οθόνη μόνο χαρά θα μπορούσε να μου δώσει. Ίσως έτσι τελικά πείστουν και τα ανίψια μου -προσπαθώ καιρό να τους κάνω να δώσουν μία ευκαιρία στο βιβλίο- αλλά και άλλα παιδιά, μεγάλα και μικρά, που βαριούνται λίγο το διάβασμα να τον “γνωρίσουν”.



Βέβαια, έχουν γίνει στο παρελθόν κι άλλες προσπάθειες για την μεταφορά του στο κινηματογράφο και σε σειρά κινουμένων σχεδίων αλλά εδώ μιλάμε για ένα project που όλοι θέλουν να συμμετέχουν και σίγουρα όλοι ανυπομονούμε να δούμε!

Πρόκειται για μία animation ταινία την οποία θα σκηνοθετήσει ο Mark Osborne. Δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό ποιος θα υπογράψει την μεταφορά του σεναρίου ωστόσο έχουν διαρρεύσει τα πρώτα λαμπερά ονόματα που θα δανείσουν τις φωνές τους.

Ο Benicio Del Toro και ο Jeff Bridges, ο οποίος προορίζεται για τον ρόλο του πιλότου, φαίνεται πως έχουν ήδη υπογράφει ενώ σε συζητήσεις με τους παραγωγούς είναι και η Marion Cotillard. Τις φωνές τους θα δώσουν ακόμα οι James Franco, Paul Giamatti και Rachel McAdams.

Γυρνώντας όμως και πάλι στο βιβλίο, πρέπει να σου πω ότι η ουσία του περιέχεται στις ατάκες που βγαίνουν από το στόμα της αλεπούς προς τον μικρό πρίγκιπα. Το αγαπημένο μου κεφάλαιο είναι ακριβώς αυτό, το 21 και σου παραθέτω ένα μικρό απόσπασμα για να καταλάβεις:

"Έτσι ο μικρός πρίγκιπας εξημέρωσε την αλεπού. Κι όταν πλησίαζε να 'ρθει η ώρα του αποχωρισμού:
- Αχ! είπε η αλεπού ... Θ' αρχίσω τα κλάματα.
- Δικό σου είναι το λάθος, είπε ο μικρός πρίγκιπας.
- Ναι, σωστά, είπε η αλεπού.
- Μα συ θα βάλλεις τα κλάματα, είπε ο μικρός πρίγκιπας.
- Και βέβαια, είπε η αλεπού.
- Τότε, από αυτό, δεν κερδίζεις τίποτε! - Κάτι κερδίζω, είπε η αλεπού είναι το χρώμα του σταριού.
Ύστερα πρόσθεσε:

-Πήγαινε πάλι να δεις τα τριαντάφυλλα, θα καταλάβεις πως το δικό σου είναι μοναδικό στον κόσμο.
- Θα ξανάρθεις να με αποχαιρετήσεις κι εγώ θα σου κάνω δώρο ένα μυστικό.




Ο μικρός πρίγκιπας έφυγε για να πάει να ξαναδεί τα τριαντάφυλλα:
- Δεν είναι ολότελα όμοια με το δικό μου, ακόμη δεν είσαστε, τους είπε. Κανείς δεν σας έχει εξημερώσει και σεις δεν έχετε εξημερώσει κανένα. Είσαστε όπως ήταν η αλεπού μου. Κι εκείνη δεν ήταν παρά όμοια με εκατό χιλιάδες άλλες. Όμως εγώ την έχω κάνει φίλη μου κι είναι τώρα μοναδική στον κόσμο.

Και τα τριαντάφυλλα έδειξαν να τα 'χουν πειράξει πολύ τα λόγια του μικρού πρίγκιπα.

- Είσαστε όμορφα, μα είσαστε άδεια, πρόσθεσε. Κανείς δεν θα μπορούσε να πεθάνει για σας.

Σίγουρα, κάποιος τυχαίος περαστικός, βλέποντας το δικό μου λουλούδι θα νόμιζε πως σας μοιάζει. Μα, από μόνο του αυτό, είναι πιο σημαντικό από όλα εσάς, γιατί εγώ το ποτίζω, το προφυλάσσω κάτω από ένα γυάλινο δοχείο. Γιατί είναι αυτό που εγώ προφύλαξα με το παραβάν. Γιατί αυτό είναι που του σκότωσα τις κάμπιες (εκτός από δυο ή τρεις που τις άφησα για να γίνουν πεταλούδες). Γιατί αυτό είναι εκείνο που το άκουσα να παραπονιέται ή να περηφανεύεται ή, μάλιστα, μερικές φορές να σωπαίνει. Γιατί είναι το τριαντάφυλλό μου.

Και γύρισε προς την αλεπού.
- Γεια σου, είπε ...




- Γεια σου, είπε η αλεπού. Να το μυστικό μου. Είναι πολύ απλό: δεν βλέπει κανείς πολύ καλά παρά μονάχα με την καρδιά. Ότι είναι σημαντικό, δεν το βλέπουν τα μάτια. (On ne voit bien qu'avec le cœur. L'essentiel est invisible pour les yeux)

- Ότι είναι σημαντικό δεν το βλέπουν τα μάτια, επανέλαβε ο μικρός πρίγκιπας, για να το θυμάται.

- Είναι ο χρόνος που έχεις χάσει για το τριαντάφυλλό σου και που το κάνει τόσο σημαντικό.

- Είναι ο χρόνος που έχω χάσει για το τριαντάφυλλό μου ... έκανε ο μικρός πρίγκιπας, για να το θυμάται.

- Οι άνθρωποι έχουν ξεχάσει αυτή την αλήθεια, είπε η αλεπού. Όμως εσύ δεν πρέπει να την ξεχάσεις. Να γίνεις υπεύθυνος για πάντα εκείνου που έχεις εξημερώσει. Είσαι υπεύθυνος για το τριαντάφυλλό σου...

- Είμαι υπεύθυνος για το τριαντάφυλλό μου... επανέλαβε ο μικρός πρίγκιπας, για να μην το ξεχάσει."


Πιστεύω σε έπεισα ότι πρόκειται για ένα πολύ ιδιαίτερο βιβλίο το οποίο είναι πολύ καλό δώρο για κάποιον που αγαπάς. Υπάρχουν επίσης πολλά διακοσμητικά, κοσμήματα, σημειωματάρια και ότι μπορείς να φανταστείς εμπνευσμένα από την ιστορία του ξανθού πρίγκιπα. Έχω φίλη που τον έχει κάνει τατουάζ! Εννοείται πως έχω αρκετά στη συλλογή μου αλλά έχω ερωτευτεί τελευταία ένα ρολόι που ελπίζω να το αποκτήσω σύντομα...

Πες με αθεράπευτα ρομαντική αλλά από όλα, κράτα απλά αυτή τη μαγική φράση...


P.S. Ψάξε στο YouTube το All You Need is Love από τους The Beatles.

By TLIFE

12.6.14

Όταν θέλεις κάτι πάρα πολύ… Τι είπαμε ακριβώς ότι κάνει το σύμπαν;

Έχεις ακούσει αυτή την φράση, είμαι σίγουρη, άπειρες φορές. Ίσως πάλι να την έχεις διαβάσει κι εσύ στο βιβλίο του Paulo Coelho «O Αλχημιστής».  Μπορεί να είσαι από αυτούς που την έχουν για μότο κιόλας. «Όταν θέλεις κάτι πάρα πολύ το σύμπαν συνωμοτεί για να το αποκτήσεις».

/

Άσε μας! Κανένα σύμπαν και κανένας Coelho δεν συνωμοτεί για να γίνει κάτι που θέλεις πάρα πολύ. Το μόνο πράγμα που βοηθάει στο να γίνουν «μαγικά» είναι η σκληρή δουλειά και το πάθος για αυτό που κάνεις. Καμιά φορά βέβαια, η αναγνώριση της προσπάθειάς σου αργεί, αλλά πάντα έρχεται.

Είμαι αυτής της άποψης και πες με αθεράπευτη ρομαντική. Πιστεύω ότι ο καθένας, στο τέλος, δικαιώνεται για τον αγώνα του. Κι όπου βλέπουμε ανθρώπους να αγωνίζονται τίμια και παίζοντάς τα όλα για όλα, καλό είναι να τους βάζουμε ένα χεράκι… Με την καλή έννοια!

Φυσικά και δεν το ανέφερα τυχαία. Ένας τέτοιος άνθρωπος έπεσε πρόσφατα στην αντίληψή μου. Και τώρα να, βάζω το χεράκι μου... Ένας φίλος, που λες, μου έστειλε ένα βίντεο και με ρώτησε την άποψή μου. Πρόκειται για το teaser της ταινίας μικρού μήκους "Rocky Raccoon". Δες εδώ! Δεν χρειάζεται να σου πω ότι την αγάπησα. Την πίστεψα.

/

Ξέρω, υπάρχουν δεκάδες ταλαντούχοι άνθρωποι εκεί έξω που αξίζουν μία ευκαιρία να φανεί η δουλειά τους. Στην εποχή μας, οι περισσότεροι από αυτούς δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να κάνουν όλα τα ωραία πράγματα που έχουν στο κεφάλι τους. Ο Μιχάλης Αριστομενόπουλος όμως είχε την έμπνευση να κάνει μία ιντερνετική καμπάνια και την στηρίζει με πάθος. Δεν χρειάζεται κανένα σύμπαν. Χρειάζεται εσένα, να συνωμοτήσεις μαζί του. Sorry Paulo!

Αν θέλεις λοιπόν να βοηθήσεις τον αθώο Ρόκυ να λύσει το μυστήριο της ζωής του μπες εδώ! Έμεινε μόλις μία εβδομάδα για να πιάσει τον στόχο του.

P. S. Ψάξε στο YouTube το τραγούδι «Rocky Raccoon» των Beatles, στην ιστορία του οποίου είναι βασισμένη, κατά ένα μέρος, η ταινία.


By TLIFE

7.6.14

Επόμενος σταθμός: Το καλύτερο καλοκαίρι της ζωής μου!

Η δουλειά είναι το ίδιο κουραστική, οι ώρες στο γραφείο παραμένουν πολλές και οι υποχρεώσεις τρέχουν… Υπάρχει όμως κάτι που κάνει όλα αυτά τα στραβά κι ανάποδα, που δεν μπορείς να αντέξεις όλη τη διάρκεια του χρόνου, να μοιάζουν μικρά και ανούσια. Απλοί λόγοι για να γκρινιάξεις στους κολλητούς, για να ακυρώσεις μια βαρετή έξοδο ή για να κοιμηθείς λιγάκι παραπάνω. Ε, αυτό το κάτι που τα ανατρέπει όλα είναι το καλοκαίρι.

Ήρθε! Με τις βροχούλες του και τα έκτακτα δελτία επιδείνωσης. Δεν παύει όμως να είναι εδώ και να μου κλείνει πονηρά το μάτι. Του το κλείνω κι εγώ και όλα καλά! Γιατί αυτό το καλοκαίρι θα είναι απλά μαγικό...

Εντάξει, δεν είμαι ούτε η Πυθία ούτε η Άση Μπίλιου για να ξέρω τα μελλούμενα. Είμαι απλά ένα αισιόδοξο και ονειροπόλο κορίτσι που ανυπομονεί να υποδεχτεί όλα αυτά που θα έρθουν.

Ήμουν πάντα αυτή που έβλεπε την καλή και θετική πλευρά των ανθρώπων και των πραγμάτων. Ήμουν πάντα η αφελής που πιστεύει στις καλές προθέσεις, στα happy endings και στα παραμύθια. Ήμουν αυτή που πάντα περίμενε την αιώνια αγάπη αλλά ζούσε τον κάθε έρωτα σαν να είναι ο τελευταίος της. Και μην κοιτάς που χρησιμοποιώ αόριστο, ακόμα είμαι όλα αυτά. Το επιδιώκω να είμαι.

Κάποιες φορές βέβαια, βγαίνω εκτός τροχιάς. Χάνω το στόχο, χάνω το μπούσουλα… Χάνω τον εαυτό μου. Χάνομαι! Και μετά με βρίσκω πάλι και όλα καλά!

Γιατί, να σου πω και κάτι; Είναι τόοοοοοσο μεγάλη αλήθεια ότι η ζωή είναι μικρή, που δεν αξίζει να μιζεριάζεις για τίποτα και για κανέναν. Όσο έχεις ανθρώπους που σε αγαπάνε και είναι εκεί για να μοιραστούν μαζί σου στιγμές, έχεις τον καλύτερο λόγο για να περιμένεις το καλύτερο. Κι ας λένε ότι έρχονται τα καλύτερα εκεί που δεν τα περιμένεις...

Εγώ λέω, τα καλύτερα έρχονται έτσι κι αλλιώς! Εδικά το καλοκαίρι. Ο ήλιος βγαίνει πάντα το πρωί. Ειδικά το καλοκαίρι. Η γκρίνια, η κούραση και η ταλαιπωρία είναι αλλιώτικη αυτή την εποχή.

Η χαρά, το κέφι και οι διακοπές είναι οι πρωταγωνιστές. Τα μπάνια, τα ξενύχτια, τα παγωτά, οι συναυλίες και οι εξορμήσεις είναι τα μόνα που μπαίνουν στην “to do list’’. Και τις συζητήσεις μονοπωλούν ο πρώτος γάμος στην παρέα και οι ετοιμασίες του, το πρώτο μωράκι και όλα τα γύρω γύρω, οι καλοκαιρινοί έρωτες που έφυγαν ή θα έρθουν και τα όνειρά μας…


Όσο έχεις ανθρώπους να μοιράζεσαι όλα αυτά, δεν χρειάζεσαι κάτι άλλο. Ευτυχία είναι να μοιράζεσαι... Είναι τόσο απλό να είσαι ευτυχισμένος! Αγάπα κι εσύ λίγο τον εαυτό σου και πίστεψε πως αυτό το καλοκαίρι θα είναι όντως το καλύτερο της ζωής σου.


Εγώ το πιστεύω! Επόμενος σταθμός: το καλύτερο καλοκαίρι της ζωής μου! Αδιαπραγμάτευτο.


5.6.14

Άντα Λιβιτσάνου: Αποκαλύπτει μέσα σε 3 λεπτά όλα όσα δεν ξέρουμε για εκείνη!

Στο ζαχαροπλαστείο της, στη Γλυφάδα μας υποδέχτηκε η Άντα Λιβιτσάνου πριν από λίγες μέρες. Στο νέο της σπίτι, θα μπορούσαμε να πούμε αφού περνάει εκεί όλη την ημέρα της! Στην κουζίνα του όμορφου καταστήματος στην οδό Γρηγορίου Λαμπράκη. 



Η αγάπη της για την μαγειρική ξεκινάει πολλά χρόνια πριν. Από όταν ήταν παιδί. Τα τελευταία χρόνια όμως έγινε πιο έντονη η ενασχόλησή της με την ζαχαροπλαστική. Το καλύτερό της ήταν πάντα όταν μαζεύονται φίλοι στο σπίτι της και μαγειρεύει εκείνη. Αποφάσισε λοιπόν αυτή την απασχόληση να την κάνει περισσότερο επαγγελματικά και τα γλυκά και τις λιχουδιές που φτιάχνει για τα αγαπημένα της πρόσωπα να τα φτιάχνει για τον κόσμο.



Στο δεύτερο σπίτι της στα Νότια Προάστια. Και πραγματικά η ιδέα της αυτή ήταν συναρπαστική αφού από το Ada's little kitchen βγαίνουν μικρά θαύματα! 



Η Άντα υποδέχεται η ίδια τους πελάτες και τους εξηγεί ότι θέλουν να μάθουν. Ποντάρει στην προσωπική σχέση με τον κόσμο που πηγαίνει στο μαγαζί της και είναι πάντα εκεί για να τους εξυπηρετήσει και για να φτιάξει αυτά τα υπέροχα γλυκάκια που βλέπουμε κατά καιρούς να ανεβάζει στο instagram. Φυσικά, δοκιμάσαμε και κι εμείς τις νοστιμιές της...



Το TLIFE την “τσάκωσε” στην κουζίνα του ζαχαροπλαστείου της -γιατί πρέπει να σου πούμε ότι όοοοολα τα γλυκά είναι φτιαγμένα μόνο από τα χεράκια της- και μας αποκάλυψε 38 πράγματα που δεν ξέραμε για εκείνη. Α! Της έκλεψα για λίγο και την ποδιά!



Δες όσα μας αποκάλυψε η Άντα για εκεινη!



Και μην νομίζεις ότι θα σταματήσει να ασχολείται με την υποκριτική που είναι η κύρια ασχολία της! Μόλις έχει μία καλή πρόταση, που θα πιστεύει ότι αξίζει, θα το κάνει παράλληλα αφού ελπίζει ότι σταδιακά θα καταφέρει να εμπιστευτεί και άλλους ανθρώπους που θα την βοηθήσουν στη νέα της αυτή προσπάθεια.

By TLIFE