24.1.15

Δε βρίσκεις το άλλο σου μισό και συμβιβάζεσαι με το 1/4


Έχεις αναρωτηθεί ποτέ γιατί είναι τόσο δύσκολο να βρεις το άλλο σου μισό; Γιατί πάντα καταλήγεις να συμβιβάζεσαι και να ερωτεύεσαι  το ¼; Σίγουρα έχεις σκεφτεί επίσης, αν είσαι στη φάση που ψάχνεις την ''αληθινή αγάπη'', ότι κάτι κάνεις λάθος. Σαφώς και κάνεις!

Όταν κάνεις συνέχεια τα ίδια πράγματα, πώς περιμένεις διαφορετικό αποτέλεσμα; Ψαγμένο! Δεν το λέω εγώ, αλλά ο θείος Άλμπερτ (ΑΪνστάιν). Αν είσαι, λοιπόν, στη διαδικασία που φλερτάρεις με την κατάθλιψη ή την απελπισία, σου έχω νέα. Άλλαξε τον τρόπο που λειτουργείς…

-Σταμάτα να πιστεύεις σε όλους τους άλλους, εκτός από εσένα. Το να είσαι δοτικός είναι πολύ όμορφο πράγμα, αλλά υπάρχει και κάτι άλλο, που λέγεται ανταπόδοση. Μην την απαιτήσεις αλλά αν δεν την έχεις περιόρισε αυτά που δίνεις. Όχι από τσιγκουνιά αλλά γιατί εκτιμάς την αξία τους. Γιατί αν κάποιος δεν σου δίνει πίσω σημαίνει δεν εκτιμά ότι παίρνει από σένα. Δεν αξίζει λοιπόν!

-Σταμάτα να κάνεις πράγματα για όλους τους άλλους, εκτός από εσένα. Το μυαλό σου δουλεύει συνεχώς και σκέφτεσαι και λειτουργείς με γνώμονα πως θα κάνεις ευτυχισμένους τους γύρω σου. Κοίτα λίγο προς τα μέσα! Πάνω απ’ όλους είσαι ΕΣΥ. Κανείς δεν θα σε νοιαστεί περισσότερο, (σχεδόν) κανείς δεν θα μπει στη διαδικασία να κάνει για σένα την υπέρβαση που εσύ κάνεις κάθε φορά. Οκ, είναι θέμα χαρακτήρα και δεν αλλάζει αλλά η συμπεριφορά είναι κάτι που αλλάζει.

-Σταμάτα να χάνεις χρόνο σε καταστάσεις και ανθρώπους που είναι περαστικοί. Ακούγεται άσχημο αλλά δεν είναι. Υπάρχουν άνθρωποι που βρίσκονται στη ζωή σου συγκυριακά και που θα κατέβουν στην επόμενη στάση. Αυτό δεν αναιρεί ότι μπορείς να έχεις μια αληθινή σχέση μαζί τους. Απλά μην δίνεις παραπάνω ενέργεια  προσπαθώντας να κρατήσεις έναν τέτοιο άνθρωπο μέσα στην καθημερινότητά σου. Γιατί μέσα σε αυτή την προσπάθεια μειώνεις το χρόνο από τα «στανταράκια» της ζωής σου. Πώς θα καταλάβεις έναν περαστικό; Από τα δύο παραπάνω. Αν πιστεύει σε εσένα και κάνει πράγματα για σένα, χωρίς να του το "εκβιάσεις", σημαίνει ότι αξίζει να «χάσεις» το χρόνο σου.

Αφού σταματήσεις όλα αυτά, ΞΕΚΙΝΑ να ζεις τη ζωή ΣΟΥ!

Μη μετανιώνεις που έδωσες, είπες ή έκανες παραπάνω απ’ όσα έπρεπε για κάποιους ανθρώπους. Ήταν αυτό που ένιωθες τη δεδομένη στιγμή κι αν δεν έχει εκτιμηθεί δεν είναι δικό σου πρόβλημα.

Μη περιμένεις από τους άλλους να σου φέρουν την ευτυχία. Δημιούργησέ τη! Φτιάξε το δικό σου μικρόκοσμο (που θα χωράει μόνο όσους θες) και μην αφήσεις κανένα να στο χαλάσει.

Μη ψάχνεις την αληθινή αγάπη γιατί πολύ απλά θα σε βρει αυτή. Θα σου χτυπήσει την πόρτα κι εσύ θα ανοίξεις και θα φοράς τα καλά σου (γιατί ξέρεις) για να την υποδεχτείς.

Μη συμβιβάζεσαι με το ¼ γιατί υπάρχει και το άλλο σου μισό (ή αν θες, τα άλλα σου μισά)…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για πες...