9.2.15

Bill Gekas: O #stardad που σάρωσε τα διεθνή βραβεία με την κόρη του

Οι μπαμπάδες βλέπουν τα παιδιά τους και ειδικά τις κόρες τους μέσα από ένα δικό τους μαγικό φίλτρο. Αυτό είναι πιο εύκολο να το καταλάβουμε στην περίπτωση του Bill Gekas που είναι αναμφισβήτητα #stardad. Όχι μόνο γιατί μαζί με την μικρή Αθηνά έχουν σαρώσει τα βραβεία φωτογραφίας αλλά γιατί πρώτα απ’ όλα είναι μπαμπάς!
billathnadadsrules2015
Μέσα από τον φωτογραφικό του φακό έχει απαθανατίσει όμορφες στιγμές της κόρης του δημιουργώντας μερικά από τα πιο φανταστικά πορτρέτα που έχεις δει ποτέ. Γιατί όπως λέει και η #momsrules, άμα έχεις φαντασία
Την τελευταία φορά που μιλήσαμε η Αθηνά ήταν 4 και είχαν ήδη αποσπάσει δεκάδες διεθνείς διακρίσεις. Δύο χρόνια μετά, συνεχίζουν να κερδίζουν βραβεία και να κάνουν τη δουλειά παιχνίδι. Ο Bill Gekas μιλάει στο #dadsrules για την κόρη του, για την φωτογραφία αλλά και για τα πράγματα που απολαμβάνει με την κόρη του, ενώ δίνει συμβουλές στους άλλους μπαμπάδες!
billgekas
Συνεχίζετε να αποσπάτε βραβεία για τα πορτρέτα με την Αθηνά, σωστά;
Ναι, τα έργα δημοσιεύονται συχνά και συμμετέχουν σε διάφορους διεθνείς διαγωνισμούς φωτογραφίας. Ωστόσο, φέτος δίνω λιγότερη έμφαση στους διαγωνισμούς και περισσότερη στην τελειοποίηση του προσωπικού μου στυλ.
billgekas-4
Την τραβάτε ακόμα φωτογραφίες;
Για το portofilio και το προσωπικό μου αρχείο, ναι. Βέβαια, κατά καιρούς έχω κάνει κάποια πορτρέτα που μου έχουν ζητηθεί αλλά όχι τόσο συχνά καθώς προτιμώ να τραβάω φωτογραφίες για το αρχείο μου και με το δικό μου προσωπικό στυλ.
Εκείνη το θεωρεί ακόμα ως παιχνίδι;
Όσο μεγαλώνει το αντιμετωπίζει περισσότερο σοβαρά και αυτό είναι επόμενο. Επίσης, είναι θετικό καθώς μου δίνει πιο σοβαρές εκφράσεις κατά τη διάρκεια των φωτογραφίσεων και ταιριάζει με αυτό που προσπαθώ να πετύχω. Είναι περισσότερο ενεργός ο ρόλος της από αυτόν του μοντέλου καθώς οι λήψεις είναι συνήθως καλύτερο να “παιχτούν” για να είναι πιο αυθεντικές παρά να είναι ποζαριστές.
Πόσο εύκολο είναι να διαχωρίσετε το κομμάτι της διασκέδασης από την δουλειά που πρέπει να γίνει;
Οι λήψεις οφείλουν να είναι διασκεδαστικές για να είναι και επιτυχημένες και θα να θέλουμε όλοι να γίνουν. Η φιλοσοφία αυτών των concept είναι πως και μόνο αν πετύχει η φωτογράφιση είναι καλή. Αν δεν πετύχει παραμένει καλή λόγω του χρόνου που ξοδέψαμε για να κάνουμε κάτι όλοι μαζί. (σ.σ. σταconcept πολύτιμη βοηθός είναι και η μαμά της Αθηνάς)
billgekas-2
Αυτό είναι κάτι που σας φέρνει πιο κοντά;
Όταν ξεκίνησα αυτό το project, όπως συμβαίνει για κάθε κάθε καλλιτέχνης, ήταν ένας τρόπος να ανακαλύψω πράγματα για τον εαυτό μου. Αυτό που συνειδητοποίησα με την πάροδο του χρόνου είναι ότι ήταν κοινός στόχος αφού και η Αθήνα έμαθε πολλά για εμένα, με τέτοιο τρόπο που μόνο έναproject σαν αυτό θα μπορούσε να βοηθήσει. Είμαστε μια δεμένη οικογένεια.
Θα προτείνατε στους γονείς να κάνουν κοινές δραστηριότητες με τα παιδιά τους;
Ως γονείς είναι σημαντικό να κάνουμε πράγματα μαζί με τα παιδιά μας και ευτυχώς οι περισσότεροι γονείς το κάνουν. Πιστεύω όμως ότι εξίσου σημαντικό είναι να κάνουμε δημιουργικά πράγματα με τα παιδιά μας γιατί ποτέ δεν ξέρουμε μέχρι που φτάνουν οι πραγματικές ικανότητες του παιδιού μας. Είναι σπουδαίο αφού αυτή η δημιουργική διαδικασία διευρύνει την αντίληψη και ενισχύει την ικανότητα να επίλυσης προβλημάτων, το οποίο μόνο θετικά αποτελέσματα μπορεί να έχει στην εξέλιξη του παιδιού.
billgekas-3
Τι άλλα πράγματα κάνετε μαζί;
Ότι και οι περισσότεροι γονείς, διαβάζουμε βιβλία, βλέπουμε ταινίες, παίζουμε επιτραπέζια κι άλλα πολλά. Πρόσφατα, την πήγαμε για ψάρεμα και το να βλέπεις να βλέπεις το παιδί σου να πιάνει για πρώτη φορά ψάρι είναι μία από τις πιο ωραίες εμπειρίες για έναν γονιό. Στιγμή περηφάνιας!
Το όνειρα κάνετε για εκείνη;
Ειλικρινά, η υγειά της και το να είναι καλά είναι η νούμερο ένα προτεραιότητά μας και ακολουθεί και εκπαίδευση της. Ότι κι αν αποφασίσει να κάνει στο μέλλον, η γυναίκα μου κι εγώ έχουμε συμφωνήσει ότι την στηρίξουμε αρκεί να την κάνει ευτυχισμένη. Το μοναδικό μου όνειρο για εκείνη είναι να είναι υγιής και ευτυχισμένη, όλα τα άλλα έπονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για πες...